Drivverket

Velkommen til Drivverket – kulturhistorisk verksted

Drivverket – kulturhistorisk verksted utvikler og er pådriver på en rekke ulike kulturhistoriske prosjekter. Drivverket – kulturhistorisk verksted ble startet med bakgrunn i mange års erfaring med utvikling og drift av kulturhistoriske prosjekter på Fosen og i Oppdal. Erfarings bakgrunnen er bl.a. hentet fra prosjekter som Kystkulturdagene i Lysøysundet og Stiftelsen Frohavet – Lysøysund kystkultursenter på Fosen samt Stiftelsen Vognildsbua i Oppdal.

Glosimodt. Drivverket´s nyeste prosjekt har til formål å kartlegge, dokumentere og formidle  kunnskap om arkitekten Erik Waldemar Glosimodt, 1881 -1921. Sålangt har arbeidet med Glosimodt ført til en 16 sider lang artikkel om arkitekten i tidskriftet Dovrebanen 2011 og, med denne som grunnlag, opprettelse av et nettsted om arkitekten. På nettsteddet www.glosimodt.no formidles fakta og kunnskap om Glosimodt’s liv og virke.

Dovrebanen – jernbanehistorisk forening. På fritiden er jeg engasjert i Dovrebanen – jernbanehistorisk forening, som dokumenterer og formidler viten om jernbanestrekningen Dombås – Støren. Foreningen utgir hert år, i november, et eget historisk hefte. I tillegg har foreningen et eget nettsted, www.dovrebanen.com. Dovrebanen, Dombås – Støren, kan markerer sitt 100 års jubileum 17. september 2021.

Bildetekst: Fra seilasen Gl. Dansk og Spekesild under Kystkulturdagene i Lysøysundet, 9. august 2008.

Ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål:

Mogens Juul Rasmussen

Epost: mogens@kletvold.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *